Laadstations

Wilt u een laadpaal voor uw elektrische auto(‘s) installeren bij u thuis of uw bedrijf?

Laadpunt (algemene informatie)

Een laadpaal installeren op eigen grond is altijd toegestaan. Als u de laadpaal echter op gemeentegrond wil laten plaatsen, dan moet u daarvoor een vergunning aanvragen.

Er zijn verschillende laadpalen voor een elektrische auto. Zo zijn er zogeheten 1-fase laadpalen maar ook 3-fase laadpalen. Een 1-fase laadstation maakt gebruik van 230 Volt, een 3-fase laadstation gebruikt 3 keer zoveel (krachtstroom). Dit houdt dus ook in dat uw auto sneller oplaadt.

Het is goed om te weten dat de nieuwere elektrische auto’s in veel gevallen alleen met krachtstroom opgeladen kunnen worden. Daarom is het verstandig om voor een 3-fase laadpaal te kiezen.

Er zijn nog een aantal andere mogelijkheden die van invloed zijn op de kosten van een laadpaal. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor 1 of 2 oplaadpunten, een vaste- of losse stekker en nog wat technischere aspecten. Het best is om je hierover te laten adviseren. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

Voor het installeren van een laadstation moet er werk worden verricht in de meterkast. De laadpaal moet namelijk op een aparte groep worden ingericht. Dit is de meest veilige optie en voorkomt overbelasting.

Laadpunt(en) met backoffice of eigen laadpas

Er zijn ook laadpalen met een backoffice systeem. Dit is een systeem dat gekoppeld is aan uw laadpas. Hier wordt een overzicht gevormd van alle laadsessies die u start met uw laadpas.
Het registreren van uw laadpaal en laadpas(sen) doet u ook in de backoffice. Hiermee activeert u de laadpaal en kunt u hem beschikbaar maken voor openbaar gebruik, al dan niet tegen betaling.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 06 12 55 31 35, per email: info@dame-elektrotechniek.nl of via ons contactformulier op deze website.